Αγρόκτημα Ευμέλεια γευσιγνωσία ελαιολάδου

«The Farm» Ελαιόλαδο και γευσιγνωσία ελιάς Μάθετε όλα τα μυστικά του πράσινου χρυσού της Ελλάδας, πώς να ξεχωρίζετε το φρέσκο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τις ελληνικές ποικιλίες ελιάς και πώς να αποθηκεύετε σωστά το ελαιόλαδο σας. Γνωρίστε τα πολυετή ελαιόδεντρα μας που παλαιώνουν πάνω από 500 χρόνια – μπορείτε ακόμη και να κρυφτείτε

Κτήμα Θεοδωρακάκου Βιολογικοί Αμαπελώνες

«Ο αμπελώνας» Στην καρδιά της Λακωνίας, βρίσκεται ο αμπελώνας και το οινοποιείο του Γιώργου Θεοδωρακάκου, μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει συνδέσει έντονα την ιστορία της με το λακωνικό κρασί από τις αρχές του 20ου αιώνα. Εστιάζοντας σε τοπικές ποικιλίες όπως η Κυδωνίτσα και το Μαυρούδι, τα κρασιά παρασκευάζονται στον ιδιόκτητο αμπελώνα μας

Οινοποιεία, Κρασί, παραδοσιακή κουζίνα

 

Οινοποιείο είναι ένα κτίριο ή ακίνητο που παράγει κρασί, ή μια επιχείρηση που ασχολείται με την παραγωγή κρασιού, όπως μια εταιρεία κρασιού. Ορισμένες εταιρείες κρασιού διαθέτουν πολλά οινοποιεία. Εκτός από τον εξοπλισμό οινοποίησης, τα μεγαλύτερα οινοποιεία μπορεί επίσης να διαθέτουν αποθήκες, γραμμές εμφιάλωσης, εργαστήρια και μεγάλες επεκτάσεις δεξαμενών γνωστές ως φάρμες δεξαμενών. Τα οινοποιεία μπορεί να υπήρχαν πριν από 8.000 χρόνια. οινοποιείο οινοζαχαροπλαστικής

Τα οινοποιεία συνήθως απασχολούν οινοποιούς για να παράγουν διάφορα κρασιά από σταφύλια ακολουθώντας τη διαδικασία οινοποίησης. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη ζύμωση των φρούτων, καθώς και την ανάμειξη και τη γήρανση του χυμού. Τα σταφύλια μπορεί να προέρχονται από αμπελώνες που ανήκουν στο οινοποιείο ή να φέρονται από άλλες τοποθεσίες. Πολλά οινοποιεία πραγματοποιούν επίσης ξεναγήσεις και διαθέτουν πόρτες κελαριών ή αίθουσες γευσιγνωσίας όπου οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν κρασιά πριν κάνουν την αγορά τους. Η αρχιτεκτονική του οινοποιείου είναι πολύ ποικίλη και πλούσια και χρησιμοποιείται από τα οινοποιεία ως ένας τρόπος για να προωθήσουν τα κρασιά και τις πόρτες των κελαριών τους.

Ένα μικρο-οινοποιείο μπορεί είτε να βρίσκεται σε ένα μικρό αγρόκτημα αμπελώνα είναι ένας μικρός οινοπαραγωγός είτε μπορεί να μην έχει δικό του αμπελώνα και αντ' αυτού προμηθεύεται το προϊόν του σταφυλιού του από εξωτερικούς προμηθευτές. Η ιδέα είναι παρόμοια με μια μικροζυθοποιία, καθώς μικρές παρτίδες προϊόντος παράγονται κυρίως για τοπική κατανάλωση. Η έννοια του μικρο-οινοποιείου δεν είναι τόσο εύκολα αποδεκτή όσο αυτή της μικροζυθοποιίας, ωστόσο, καθώς το ευρύ κοινό έχει δεσμευτεί να συσχετίσει ένα οινοποιείο με έναν αμπελώνα. Ένα οινοποιείο χρησιμοποιεί παρόμοιο εξοπλισμό οινοποίησης ως μεγάλο εμπορικό οινοποιείο, απλώς σε μικρότερη κλίμακα. Γυάλινες κουβέρτες και πλαστικοί κάδοι υγιεινής εμφανίζονται συχνά στις εγκαταστάσεις ενός μικρο-οινοποιείου. Συνήθως, κάθε παρτίδα κρασιού αποδίδει 23 λίτρα (6 γαλόνια ΗΠΑ). καθώς δεν είναι δεμένο με τα σταφύλια που μεγαλώνει. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης παρέχει μια συγκεκριμένη άδεια μικρο-οινοποιείου που απαιτεί από το μικροοινοποιείο να αγοράζει τοπικά συστατικά.

elΕλληνικά