Διάσχιση Πάρνωνα με ποδήλατο - 6 ώρες

Ξεκινάμε την ποδηλασία από το παλιό καταφύγιο του Πάρνωνα στα 1500 μ υψόμετρο. Ακολουθούμε τον δασικό δρόμο μέχρι το γραφικό χωριό Τσιτζίνα στα 1000 μέτρα. Η βαρύτητα παίρνει τον πλήρη έλεγχο και τα φρένα μας παίρνουν φωτιά!

Κορυφή Ταϋγέτου και ποδήλατο μέχρι τη Σπάρτη

Το μονοπάτι μας ξεκινάει από το Ορειβατικό Καταφύγιο στα 1550 μ υψόμετρο. Μετά από λίγο βγαίνουμε από το ελατόδασος και μπαίνουμε στην αλπική ζώνη όπου η κορυφή υψώνεται από πάνω μας. Μπαίνουμε στην αλπική ζώνη και ακολουθώντας την ορμητική και τραχιά ράμπα φτάνουμεί στο σημείο «Πόρτες» σε υψόμετρο 2250μ.

Πικουλιάνικα

“The route” The route begins from Sparti. We reach the main gates of the Mistras castle and we follow the road to Picoulianika village. The village has excellent balcony view to the valley. Next stop Tripi village. A short stop for spring cold water and we are ready to head back to Sparti! “Route details […]

Η Χωμάτινη διαδρομή της Σπάρτης - 4 ώρες

Η διαδρομή ξεκινά από τη Σπάρτη. Κινούμαστε σε χωματόδρομους βόρεια της Σπάρτης και κατευθυνόμαστε προς την Αγία Ειρήνη. Επισκεπτόμαστε τη μεσαιωνική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και περνάμε τη μεσαιωνική γέφυρα! Πατάμε τα πετάλια μας πιο δυνατά για να φτάσουμε στον Μυστρά και να δούμε το υπέροχο κάστρο. Η επιστροφή έχει μια κρυφή έκπληξη!

Ο γύρος της κοιλάδας - 3 ώρες

Η διαδρομή ξεκινά από τη Σπάρτη. Καθώς τα πετάλια αρχίζουν να ζεστένονται, ακολουθούμε το δρόμο για το χωριό Άγιος Ιωάννης. Ο Ταΰγετος σηκώνεται μπροστά μας και μας κάνει να νιώθουμε μικροί. Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα ακολουθούμε το δρόμο για το χωριό Παρόρι για να δροσιστούμε από τις κρύες πηγες!

Για ενοικίαση

Ενοικίαση ποδηλάτου Σπάρτη

Για κάθε ηλικία και κάθε έδαφος. Ένας τέλειος τρόπος για να ανακαλύψετε την περιοχή της Σπάρτης και αθληθείτε.

Ειδικές προσφορές για ενοικίαση πολλών ημερών.

Τα ποδήλατα Ideal και Carrera είναι ιδανικά για κάθε είδους περιήγηση. Άσφαλτος, χώμα, μικτοί δρόμοι και μονοπάτια γύρω από τη Σπάρτη συνθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο για κάθε αναβάτη!

Ελαστικά για κάθε τερρέν , μπροστινές αναρτήσεις, νυχτερινά φώτα, πακέτο ποδηλάτων, κράνη, καντίνες ποδηλάτων, πλαίσιο αλουμινίου, γρανάζια και φρένα Shimano.

Το ποδήλατο μπορεί να σας προστατεύσει από σοβαρές ασθένειες όπως το εγκεφαλικό, το έμφραγμα, ορισμένοι καρκίνοι, η κατάθλιψη, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η αρθρίτιδα.

Το ποδήλατο είναι υγιεινό, διασκεδαστικό και μια μορφή άσκησης χαμηλής έντασης για όλες τις ηλικίες.

Αυτό το είδος άσκησης είναι εύκολο να ενταχθεί στην καθημερινή σας ρουτίνα πηγαίνοντας στα καταστήματα, το πάρκο, το σχολείο ή τη δουλειά.

Διαθέσιμος Συνοδός ποδηλασίας

Το ποδήλατο, είναι ένα όχημα που κινείται με μηχανική δύναμη, με πετάλια, με δύο τροχούς συνδεδεμένους σε ένα πλαίσιο, ο ένας πίσω από τον άλλο.

Τα ποδήλατα εισήχθησαν τον 19ο αιώνα στην Ευρώπη, και στις αρχές του 21ου αιώνα, υπήρχαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο. Αυτοί οι αριθμοί υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό των αυτοκινήτων, τόσο συνολικά όσο και κατάταξης με βάση τον αριθμό των μεμονωμένων μοντέλων που παράγονται. Αποτελούν το κύριο μέσο μεταφοράς σε πολλές περιοχές. Παρέχουν επίσης μια δημοφιλή μορφή αναψυχής και έχουν προσαρμοστεί για χρήση ως παιδικά παιχνίδια, γενική γυμναστική, στρατιωτικές και αστυνομικές εφαρμογές, υπηρεσίες ταχυμεταφορών, αγώνες ποδηλάτων και ακροβατικά με ποδήλατο.

Το βασικό σχήμα και η διαμόρφωση ενός τυπικού κάθετου ή «ασφαλούς ποδηλάτου», έχει αλλάξει ελάχιστα από τότε που αναπτύχθηκε το πρώτο μοντέλο που κινείται με αλυσίδα γύρω στο 1885. Ωστόσο, πολλές λεπτομέρειες έχουν βελτιωθεί, ειδικά μετά την εμφάνιση των σύγχρονων υλικών και του σχεδιασμού με τη βοήθεια υπολογιστή . Αυτά επέτρεψαν τον πολλαπλασιασμό εξειδικευμένων σχεδίων για πολλούς τύπους ποδηλασίας.

elΕλληνικά